La cromoteràpia és un conjunt de tècniques que utilitzen el color com a vehicle terapèutic.
Segons la física, el color és una ona electromagnètica i, per tant, esta en constant moviment o vibració així com també ho estan totes les partícules de qualsevol cos, ja sigui animal, vegetal o mineral.
La vibració del color aplicada de forma símil, promou canvis en l’estat vibracional de l’organisme.
En medicina d’ones electromagnètiques se n’utilitzen de tipus diferents, ja sigui per diagnòstic o terapèutic.

 

CROMATOTERAPIA

A principis dels anys 80 el Dr. Christian Agrapart va idear un mètode que consistia en aplicar un raig electromagnètic de l’espectre lluminós per tal d’equilibrar l’energia dels seus pacients. Aquest mètode es basa en un treball molt precís a través dels mecanismes d’acció de l’acupuntura tradicional xinesa i amb les energies pròpies de l’home ( fred, calor, sequedat, humitat ), les quals si n’hi ha un excés o una deficiència provoca l’aparició d’una patologia. Per exemple: un excés d’energia calor provoca processos inflamatoris, supuracions, cremades i a nivell psíquic, estats d’excitació, angoixes, etc.

 

APLICACIONS DE LA CROMATOTERAPIA

CROMATOTERÀPIA DIRECTA
A través de l’aplicació directe del color sobre la zona afectada, podem tractar tot tipus de cremades, dolors, lesions i traumatismes, amb una ràpida i eficaç recuperació.

CROMATOTERÀPIA OCULAR
Aplicant el raig de color a sobre els ulls, pretenem actuar sobre del sistema nerviós central, podent modificar així estats de la persona. Esta indicada, doncs, en patologies més globals com poden ser angoixa, ansietat, estrès estats decaiguts, insomni.

 

CROMATOPUNTURA

S’actua sobre un sol punt d’acupuntura.
El color produeix una modificació de tota la xarxa de meridians, provocant una reacció de tot l’organisme.
L’eficàcia i potència del mètode requereix d’un diagnòstic precís i d’una aplicació acurada.

 

CROMOESTÈTICA

En cromoteràpia, hi ha tot un apartat que desenvolupa la Estètica, on hi podem trobar tractaments per la cel·lulitis, acne, arrugues, estries, flebitis, varius, verrugues, coperús, durícies, eczemes, cicatrius i cremades.